Astra Roger este unul dintre cei mai mari producatori de sisteme VEKA din Bucuresti

Suntem mandri sa anuntam un nou parteneriat cu VEKA, lider mondial in furnizarea de sisteme pentru ferestre si usi clasa A. Gratie acestuia, putem furniza ferestre si usi de top, cu profile de ultima generatie, pentru cei mai exigenti clienti. Asa cum probabil cunoasteti, sistemele de tamplarie VEKA au o durata estimate de viata de 50 de ani.

De la 1 septembrie, Astra Roger a adaugat in portofoliul sau sisteme de ferestre si usi clasa-A precum: VEKA Softline 70 AD si VEKA Softline 82 MD. Totodata, incepand din ianuarie 2018, Astra Roger va fi printre primii producatori de tamplarie din Europa care vor pune la dispozitia clientilor cel mai recent system de clasa A, VEKA Softline 76.

ferestre gealan pe stand de productie

Un nou parteneriat cu Gealan Romania

Incepand din anul 2017, Astra Roger si-a extins in mod constant capabilitatile pentru piata constructiilor de complexe rezidentiale din Romania. Pentru aceasta, am incheiat un parteneriat cu Gealan Romania, adaugand astfel un nou producator de top de profile PCV in portofoliul Astra Roger. Acest parteneriat ne-a permis sa ne extindem atat optiunile de produse, cat si capabilitatile. Totodata, gratie colaborarii dintre Astra Roger si Gealan Romania, putem indeplini chiar si cele mai indraznete cerinte venite din partea dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale, indiferent ca vorbim de case sau blocuri de locuinte.

Transportul ramelor PVC, alu-lemn sau aluminiu se va face cu geamul termopan deja montat in fabrica, reducand riscul de spargere a aceastuia, crescand totodata operativitatea si calitatea montajului.

Tocul ferestrelor din PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn cu geam termopan sau tripan este bine sa fie acoperit de rebordul tencuielii exterioare pe o distanta cuprinsa in intervalul 5 – 20 mm. pe fiecare latura. Spatiul dintre tocul ferestrei PVC cu geam termoizolant pana la golul de zidarie trebuie sa fie de cel putin 10mm (necesari pentru calarea ramei in golul de zidarie) si nu mai mare de 50 mm (distantele mai mari ar putea periclita stabilitatea ancorarilor ramei in perete). Acest gol se va umple cu spuma poliuretanica expandata, cu rol de termoizolare si etansare la aer intre exterior si interior. Termopanele vor trebui montate in plan perfect vertical, verificate pe doua directii cu ajutorul cumpenei (“bolobocul”).

Montajul corect se poate verifica si fara unelte adecvate, prin faptul ca, dupa montare, cerceveaua, indiferent ca este din PVC, PVC placat cu aluminiu, alu-lem sau aluminiu, deschisa la diferite grade fata de toc, trebuie sa stea exact in pozitia respectiva, fara a avea tendinta de a se inchide sau deschide in permanenta.

Dupa terminarea montajului termopanelor este bine sa se verifice functionalitatea deschiderilor ferestrelor sau usilor. Este posibil ca imediat dupa instalare sa apara mici neregularitati in functionalitatea ferestrelor PVC sau aluminiu. Acestea trebuiesc reclamate firmei ce a executat montajul in vederea remedierii, orice interventie neautorizata asupra termopanelor putand duce la pierderea garantiei. Dupa rezolvarea acestor eventuale reglaje, intr-un regim normal de exploatare, fereastra cu geam termopan trebuie sa functioneze in parametri cel putin pe durata garantiei montajului fara interventii majore asupra ei. Interventiile in cazul termopanelor de calitate ar mai putea fi doar de ordinul gresarii feroneriei sau mici interventii asupra reglajelor fine datorate ciclului iarna-vara.

La terminarea montajului ferestrelor din profile PVC, aluminiu, lemna sau aluminiu-lemn, firma care l-a executat este obligata sa acorde un certificat de garantie a lucrarii si un proces verbal de dare in primire a produsului.

Recomandarile Astra Roger in privinta achizitionarii ferestrelor si a tamplariei din PVC, aluminiu sau aluminiu lemn cu geam termoizolant

Pentru ca ferestrele din PVC sau aluminiu cu geam termoizolant pe care vreti sa le achizitionati, sa va ofere maximum de satisfactie, trebuie ca dupa montaj asa numitele “termopane” sa fie cel putin pe masura asteptarilor dumneavoastra. De aceea, trebuie urmarit ca tamplaria PVC cu geam termoizolant sa aiba parte de o proiectare adecvata cerintelor dumneavoastra, o constructie de calitate si, nu in ultimul rand, de un montaj profesionist.
Proiectarea termopanelor, adica a ferestrelor din tamplariei PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn cu geam termoizolant va fi corecta atunci cand se vor lua in calcul toate elementele ce o definesc: tipul de deschidere potrivit destinatiei ferestrei din PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn, tipul geamului termopan sau tripan conform cerintelor de termoizolare si fonoizolare si tipul profilelor tinand cont de culoarea si proprietatile lor de rezistenta mecanica si termoizolare a termopanului.

Nu cumparati produse de tamplarie cu geam termoizolant fara incheierea in prealabil a unui contract si fara factura! Fara acestea nu puteti obtine o garantie, iar in cazul eventualelor reclamatii, veti ramane fara acoperire legala.

Dupa ce veti fi asigurati ca ferestrele PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn cu geam termoizolant vor avea exact configuratia potrivita si materialele adecvate iar constructia lor va fi executata pe o linie corespunzatoare, pentru finalizarea in mod corect a lucrarii, ferestrele cu geam termoizolant vor trebui montate profesionist.
Montajul profesionist al tamplariei termoizolante porneste de la prelevarea masurilor de executie corecte ale ramelor ce urmeaza sa fie montate. In cazul renovarilor (inlocuirea unor ferestre din lemn sau chiar PVC sau aluminiu, deja existente) se recomanda ca ferestrele noi din PVC sau aluminiu, alu-lemn sa se monteze pe locul celor vechi, cat mai aproape de rebordul exterior al golului de zidarie. In cazul constructiilor noi, ferestrele PVC, aluminiu, alu-lemn cu geam termopan se vor amplasa in mijlocul grosimii peretelui, in dreptul termoizolatiei acestuia. Orice deplasare a ferestrei PVC cu geam termopan din zona indicata poate afecta calitatea montajului, favorizand partial aparitia condensului pe fereastra sau in zona imediat adiacenta ei.