Recomandarile Astra Roger in privinta achizitionarii ferestrelor si a tamplariei din PVC, aluminiu sau aluminiu lemn cu geam termoizolant

Pentru ca ferestrele din PVC sau aluminiu cu geam termoizolant pe care vreti sa le achizitionati, sa va ofere maximum de satisfactie, trebuie ca dupa montaj asa numitele “termopane” sa fie cel putin pe masura asteptarilor dumneavoastra. De aceea, trebuie urmarit ca tamplaria PVC cu geam termoizolant sa aiba parte de o proiectare adecvata cerintelor dumneavoastra, o constructie de calitate si, nu in ultimul rand, de un montaj profesionist.
Proiectarea termopanelor, adica a ferestrelor din tamplariei PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn cu geam termoizolant va fi corecta atunci cand se vor lua in calcul toate elementele ce o definesc: tipul de deschidere potrivit destinatiei ferestrei din PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn, tipul geamului termopan sau tripan conform cerintelor de termoizolare si fonoizolare si tipul profilelor tinand cont de culoarea si proprietatile lor de rezistenta mecanica si termoizolare a termopanului.

Nu cumparati produse de tamplarie cu geam termoizolant fara incheierea in prealabil a unui contract si fara factura! Fara acestea nu puteti obtine o garantie, iar in cazul eventualelor reclamatii, veti ramane fara acoperire legala.

Dupa ce veti fi asigurati ca ferestrele PVC, aluminiu sau aluminiu-lemn cu geam termoizolant vor avea exact configuratia potrivita si materialele adecvate iar constructia lor va fi executata pe o linie corespunzatoare, pentru finalizarea in mod corect a lucrarii, ferestrele cu geam termoizolant vor trebui montate profesionist.
Montajul profesionist al tamplariei termoizolante porneste de la prelevarea masurilor de executie corecte ale ramelor ce urmeaza sa fie montate. In cazul renovarilor (inlocuirea unor ferestre din lemn sau chiar PVC sau aluminiu, deja existente) se recomanda ca ferestrele noi din PVC sau aluminiu, alu-lemn sa se monteze pe locul celor vechi, cat mai aproape de rebordul exterior al golului de zidarie. In cazul constructiilor noi, ferestrele PVC, aluminiu, alu-lemn cu geam termopan se vor amplasa in mijlocul grosimii peretelui, in dreptul termoizolatiei acestuia. Orice deplasare a ferestrei PVC cu geam termopan din zona indicata poate afecta calitatea montajului, favorizand partial aparitia condensului pe fereastra sau in zona imediat adiacenta ei.

Write a Comment