3 motive pentru echiparea ferestrelor cu rulouri exterioare

3 motive pentru echiparea ferestrelor cu rulouri exterioare

Rulourile exterioare oferă protecţie eficientă împotriva razelor solare, luminii puternice și a privirilor indiscrete. În zilele friguroase de iarnă, căldura rămâne în interior, asigurând confort şi siguranţă. S-a demonstrat că folosirea rulourilor pe timp de iarnă poate reduce consumul de energie termică cu până la 10%, iar pe timpul verii, folosirea rulourilor poate face ca un sistem de aer condiţionat să devină inutil.

Rulourile exterioare sunt realizate din lamele de aluminiu sau PVC, ce se înfăşoară pe un tambur încastrat într-o casetă poziţionată în partea superioară a ferestrei. Acestea se pot acționa manual sau automat, cu întrerupător sau telecomandă.

Securitate antiefracție și protecție contra factorilor exteriori

Rulourile exterioare vă oferă un grad mai ridicat de siguranță la efracție fiind un obstacol greu de trecut pentru cei care vor să pătrundă în locuință. Rulourile exterioare protejează fereastra la acțiunea factorilor externi de mediu. Ploaia, razele soarelui, vântul, praful sau gerul nu mai ajung direct la fereastră iar aceasta este mult mai protejată.

Confort termic iarna și reducerea costurilor cu încălzirea

Protecția termică pe timpul iernii este un motiv pentru care ar trebui să vă echipeți ferestrele cu rulouri exterioare. Ferestrele nu mai sunt expuse la temperaturi foarte scăzute și se reduce simțitor pierderea de căldură. În acest fel, căldura rămâne în casă pe timpul nopții. Totodată, în tandem cu o fereastra Astra Roger se reduc simțitor costurile cu energia termică.

Protecție la soarele puternic în sezonul călduros

Pe perioada verii soarele poate să încălzească foarte tare locuința. Disconfortul cauzat de căldura prea mare din casă poate să dispară în momentul în care ferestrele sunt echipate cu rulouri exterioare. Pentru ferestrele de pe partea de sud, foarte expuse la soare, rulourile fac diferența între un spațiu răcoros și o cameră încinsă în care să nu vă puteți simți confortabil.

Rulouri din aluminiu cu spuma poliuretanică sau rulouri din PVC?

Rulourile fabricate din aluminiu sunt foarte rezistente in timp, sunt termoizolante (au in interior un start izolator din spumă poliuretanică) şi au proprietati anticorozive excelente, fiind prin urmare ideale pentru clima de la noi din țară, fie ca vorbim de zonele montane, de zonele cu umezeală intensă sau de orașe. Tot datorita stratului izolator de spumă acestera asigură o mai bună izolare fonică contribuind la confortul dumneavoastră.

Rulourile exterioare din aluminiu nu se deformează la caldura soarelui și au o durată de viaţă mare, rulourile exterioare din PVC expuse la lumină şi caldură se deformează, iși pierd proprietățile inițiale de rezistență și au o durată de viaţa mult mai mică.

Alegând varianta de rulouri exterioare din aluminiu aveți la dispoziție, pentru a armoniza ferestrele cu faţada casei,  o gama nelimitată de culori din paletarul RAL, opținute prin vopsire în câmp electrostatic, iar culoarea se pastrează, nu se degradează cu trecerea timpului. Opțiunile de culoare pentru rulourile din PVC sunt limitate iar rezistența în timp este scăzută existând și posibilitatea de a se va deforma sub acțiunea factorilor externi de mediu.

Daca analizăm cele două variante din punctul de vedere al siguranţei şi protecţiei, rulourile din aluminiu protejează mai mult decat cele din plastic.

Soluții Astra Roger pentru rulouri exterioare

Vă oferim o gamă completă de soluții pentru rulourile exterioare adaptate arhitecturilor moderne și cerințelor de confort și securitate.

Image
Sistemul de rulouri cu montare suprapusă se adreseaza celor care caută un sistem modern si complet. Poate fi folosit atât în cladiri nou construite, precum și în cele modernizate.
Image
Sistemele tip rulou montate frontal sunt destinate utilizării în clădirile deja existente. Acestea nu necesită o pregătire specială pentru asamblare și nu sunt integrate cu fereastra.
Image
Rulourile încastrate sunt proiectate pentru construcțiile moderne. Caseta de rulare nici nu se observă, fiind adaptabilă oricărui spațiu.
Image
Cassonetti PVC este ideal pentru renovare sau construcţii noi. Acesta este un sistem conceput pentru înlocuirea casetelor de rulou existente. Este simplu şi rapid, evitând astfel lucrările de zidărie. Datorită panoului frontal detaşabil, asigură întreţinerea facilă a mecanismelor și oferă o izolaţie termică şi fonică ridicată. Aspectul estetic este mai plăcut și se potriveşte perfect cu majoritatea tipurilor de rulouri şi ferestre. Sistemul Cassonetti este disponibil într-o gamă variată de culori.
Rulourile pot fi controlate manual sau printr-o actionare electrică prin intermediul unui dispozitiv montat pe perete, transmițător sau telecomandă.

Control inteligent prin computer, tableta sau smartphone-ul este, de asemenea, o opțiune.

Avantajele rulourilor exterioare Astra Roger

  • control și manevrare facilă, chiar și de la distanță;
  • securitate antiefracție și protecție contra factorilor exteriori;
  • control integral asupra luminozității;
  • izolație termică și fonică;
  • sistem de protecție anti insecte opțional;
  • intimitate a spațiului privat;
  • aspect modern și design personalizat.